Bevestigingsmateriaal

 

Kies bevestigingsmateriaal

Voor het bevestigen van HPL maakt u een keuze tussen bevestiging met schroeven of een bevestiging met Paneltack. Paneltack is een speciaal voor HPL en Trespa ontwikkelde kit. De speciale schroeven zijn leverbaar in alle HPL en Trespa kleuren. Klik hieronder op het product en u komt op de productpagina om verder te gaan met bestellen.

Hoe gebruik ik paneltack?

Paneltack is een lijm/kit speciaal voor de verlijming van Trespa /HPL panelen. De Paneltack wordt in rillen aangebracht op een regelwerk van hout of aluminium. Gebruik de foamtape voor de aanvangshechting en als afstandshouder. Zonder de foamtape zou de kit teveel geplet kunnen worden.
Paneltack wordt verticaal aangebracht.

Wanneer gebruik ik de foamtape?

De foamtape wordt gebruikt in combinatie met Paneltack lijm/kit. De Foamtape wordt verticaal aangebracht op het regelwerk. Naast de tape legt u een ril kit, waarna het paneel tegen het regelwerk wordt vastgedrukt. Verwijder de beschermende folie pas niet zolang de kit nog niet is aangebracht.

Waarom moet primer worden gebruikt?

U gebruikt de primer ter preparatie van de Trepsa / HPL paneel voordat deze wordt gekit. Primer wordt eveneens gebruikt voor behandeling van een gelakte ondergrond waarop de panelen worden gelijmd. De primer bevorderd de hechting. Wacht tot de primer gedroogd is.

Hoe gebruik ik HPL schroeven?

U gebruikt voor het vastzetten van Trespa / HPL panelen speciale schroeven. Deze schroeven kunnen op kleur worden gekocht. Gebruik alleen de originele schroeven behorende bij het plaatmateriaal. Plaats een schroef iedere 40 tot 50 cm. Voor smalle panelen volstaan 2 rijen schroeven. Gebruik per paneel 1 schroef voor de fixatie van het paneel. Hiervoor boort u een schroefgat van 5mm. De overige schroefgaten worden geboord met een 8mm boor. De schroeven passen hier ruim in zodat er ruimte is voor de werking van de Trespa / HPL plaat.

HPL-TIGT.nl is een speciaalsite van:

TIGT.nl

XLHC bv

Plutoweg 7

8932 AC Leeuwarden

KvK 61960675

BTW NL854568037B01

Bezoek uitsluitend op afspraak.

 

Groot project?

Mail voor offerte naar:

[email protected]

 

Keurmerk webwinkel